Mina val, aktiva val..


Aktiva val är de bästa valen tycker jag, och gällande mat så blir valen både viktiga och godare. Att äta mat som kroppen kan tillgodogöra sig, både fysiskt och psykiskt är en självklarhet för mig och ett aktivt val. Ibland handlar det om att byta ut några få produkter mot hälsosamma råvaror, jag har valt att byta ut den vanliga crème fräsche mot Oatlys crème fräsch som är gjord på havre, endast för att jag mår bättre när jag inte äter mejerier. För att slippa svullen mage och dålig hy. Jag har även valt att byta ut socker/ sötningsmedel mot dadlar. Bortsett från hälsofördelarna så är hela frukosten fantastisk god. Att den dessutom gynnar mig gör mig bara så glad 😊 


1. Fräsch och uppiggande smoothie med banan, hallon, mandelmjölk och apelsin.

Lägg en banan + 1 dl hallon + 2 dl mandelmjölk samt 1 apelsin i en mixer, blanda och häll upp i glas. Klart!2. Gröt proppad med antioxidanter och fibrer som ger en lång och skön mättnad.

• 1 dl havregryn

• 1 msk mix av chia & linfrö

• 1 ½ Verum hälsoyoghurt alt vatten

• 2 dl bär, hallon (frysta tinade)

• 1 torkat fikon

• 1 banan