Mat med lågt GI!Vi vet att människan är en slitstark art som utsättas för mycket utan att dö ut, men det är inte samma sak som att må bra! Det är dom senaste 30-100 åren som vi har haft dessa kostvanor med högt GI (glykemiskt index, mat som höjer blodsockret) Detta är alltså bara en generation bort..  Massor av forskning visar sitt tydliga svar att denna mat som bryts ner snabbt och ger högt blodsocker leder till glykering, som gör att blodkärlen blir mindre elastiska, ökar risken för att kärlen ska spricka, men även till åder förfettning samt dålig blodcirkulation i värsta fall amputering av kroppsdelar.

Hur löser vi denna dåliga trend med snabba kolhydrater? Jo, så klart med långsamma kolhydrater. Det vi har fått i oss i alla generationer. Livsmedel med lågt GI ger bättre mättnad och innehåller i regel både fibrer och protein men även fett vilket också gynnar din kropp. Mat med lågt GI håller blodsockret på rätt nivå länge och gör dig dessutom uthållig, skarp och fokuserad = Prestationsmat!!!

I recept bloggen finns nu 2 recept som kommer stabilisera ditt blodsocker och dessutom gör dig uthållig, skarp och fokuserad hela dagen.