Lägg krut på hur du hackar dina grönsakerDu känner säker igen känslan om du äter en tomat formad i en båtklyfta eller om du hackar den smått. Inte lika intressant med den stora båten då?

Det är ett av de viktigaste momenten jag ser till. Att få grönsakerna i aptitlig form och storlek. Om du tycker om att pyssla är detta perfekt. Man slutar aldrig utvecklas inom matlagningen och textur är magiskt att arbeta med. Man kan ta rätten till en helt ny dimension.


Sallad är en bra rätt att börja med. Här kommer några tips på hur du kan använda isbergssallad i en sallad eller till andra maträtter.


·      Isbergssallad smalt strimlade längder, blandas med små fina bitar av gurka, majs, smått hackade tomater, tunt strimlade paprikor samt finhackad purjolök. Serveras till en köttfärssås.

·      Isbergssallad i fyrkanter, blandas med små fina bitar av gurka, majs, smått hackade tomater, tunt strimlade paprikor samt finhackad purjolök. Serveras med ett delat kokt ägg och fina handskalade räkor, toppas med en dressing.

·      Isbergssallad som skålar, till Tacos. Fyll dem med köttfärs, sås, En lång avokadostrimla, finhackad mango, koriander och fint skuren rödlök.Rödbetan den stora hälso-favoriten

Ät denna rå! Så god, saftig och söt.

·      Riven med rivjärn så släpper den massor av härlig vätska, perfekt till Poké bowl.

·      I krispiga strimlor, först hyvlad med mandolin sedan skuren till strimlor. Perfekt till soppa för en spännande textur.

·      Platta ”blad” för en vacker upp läggning, använd bara mandolinen och få runda vackert röda ”blad” att dekorera maten med.

·      Stavar till dippen.

·      Grönsakssvarva och gör härlig ”rödbetspasta” eller rättare sagt långa spiraler som är krispigt goda och roliga att äta! Passar perfekt till sallad, soppa eller som pasta, varm eller kall.

42 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla