Granska din kost, kan du göra några förändringar för att få en bättre hälsa?Mat med högre GI så som socker är de mest inflationsdrivande för kroppen, vi har normalt en sockerbit i blodet. Ett högt intag av socker under längre tid ger högt blodsocker som kan leda till kärlsjukdomar och kan skada inre organ. För att ta hand om det höga blodsockret utsöndras insulin, ett hormon som fungerar som en nyckel. Insulinet låser upp fettcellerna så att blodsockret kan komma in i cellen och lagras där. Med för högt sockerintag som t.ex. läsk under en lång tid börjar fettcellerna protestera och blir insulin resistenta. Koppen lyckas inte hålla blodsockernivån jämn längre. Ett förstadium till typ 2 diabetes.

Snabba kolhydrater + fetma leder till att fettcellerna inte klara mer och det skapas en inflammation. De fulla fettcellerna irriterar immunförsvaret och man blir lättare sjuk. När fettcellerna är fulla så blir lösningen att stuva undan blodsockret i lever, som sen kan leda till den livshotande sjukdomen fettlever.


-Byt ut läsken mot mineralvatten i några veckor, hur känns det?

-Lägg till 2 dl bönor till lunch eller middag.

-Fundera på viken gratis vardagsmotion du kan få till, kanske trappor istället för hissen eller varför inte passa på att gå ute i solen och tanka på med gratis d-vitamin.