Fusion, det bästa från flera världar!Vår matkultur fortsätter att växa fram och härligt är väl det, för wow vad roligt och framför allt så gott det är med nya smakupplevelser.

Till min födelsedag så vill jag testa att laga något nytt jag lärt mig, så ja och Erik (min sambo) lagde Fusion mixade rätter från det mexikanska köket och det Libanesiska köket, det blev en riktig höjdare. Det var en blandning av tacos fast med en saftig fläskkarré och smakrikt pulled pork i stället för färs som vi la i tortillas och toppade med libanesiska röror och fina hackade sallader (meze) samt lite pressad lime. WOW så gott det blev, det libanesiska köket är fullt med färska kryddor och härliga texturer från krämiga röror och fink hackad sallads blandningar.


Fusion Är ett nytt mat-begrepp som trendiga restauranger numera använder, och vad betyder då fusion? Jo, fusion är tex asiatiska rätter som mixas med svenska rätter eller råvaror. Eller som i detta fall traditionella svenska bruna bönor om använda som bas i en mexikansk rätt.


Jag älskar bruna bönor för att det är så gott men också nyttigt, bönorna innehåller resistent stärkelse som gynnar din tarmflora och sänker ditt blodsocker.


Här kommer ett recept på svensk-mexikansk fusion mat, som man lätt lagar en vardag.

· 1 pack bruna bönor

· 1 paprika

· ½ lök

· 4 cocktailtomater

· ½ avokado

· ½ lime

· 1 ägg

· lite chili Mayo

· örtsalt

1. ta fram en stekpanna och sätt den på svag värme

2. häll i brunabönor i stekpannan

3. skölj och dela på löken, paprikan och tomaterna.

4. lägg dom sedan i dom bruna bönorna, låt detta småkoka i ca 10 min.

5. dela nu på avokadon och lägg avokadostrimlor på bönorna och de andra grönsakerna.

6. gör en liten grop i mitten av bönorna och kläck sedan ner ett ägg där.

7. Dela och skölj pak choi, dessa använder du som skålar (tacoskal) att äta från

8. toppa med lime, chili mayo och örtsalt

36 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla