Att komma i form och må bra!
Att komma i form har nog aldrig varit en lätt match

Men vad som nästan kan vara svårare är att verkligen bestämma sig för att komma i form. Att bestämma sig på riktigt, då detta nästan alltid innebär en förändring. Att se över sina vanor, både de bra och de mindre bra vanorna. Rannsaka sig själv och ta reda på vilket beteende man kan behöva ändra, för att nå sina mål. Ta reda på vilka vanor man kan klara sig utan samt vilka vanor man kan byta ut mot nya, bättre och mer hälsofrämjande vanor.


Sockerfällorna är en uppenbar bov. Något som de flesta redan känner till, men som ändå är så lätt att ta till. Särskilt när energinivån redan sjunkit så till den milda grad att man tappar greppet. Man tappar fattningen och man flyttar fokus från målet som kanske var att komma i form eller tappa vikt, till att bli mätt. Eller snarare tillfredsställd. För känslan av blodsockerdal och sötsuget kommer ofta långt innan den faktiska hungerkänslan. Detta är en känsla som många lär sig förväxla med hungerkänslan.

Vore denna förändring super-enkel för alla skulle problemet inte existera. Men med den stress många lever i idag kan även den mest kunniga vara i behov av vägledning.


Några vanliga exempel på sockerfällor och tips på hur du undviker/byter ut dem:

Läsk. Kort och gott plocka bort det helt. Läsk är något som så måna dricker alldeles för mycket av, utan att veta varför. Läsk är med sin ofantliga sockerhalt inte ens en duglig törstsläckare. Man blir egentligen bara mer törstig, vilket också är meningen. Då dricker vi ju ännu mer. Mitt tips till er som dricker för mycket läsk är att börja med att trappa ner på mängden, samt att om är du törstig ska du dricka vatten istället. Drick tills du verkligen inte är törstig innan du fyller på med läsk. Avstå så ofta som det bara är möjligt. Tids nog kommer också du att komma fram till att läsk inte är gott. Jag förstår om det kan låta konstigt, men pröva och utvärdera själv.